Social media marketing uitbesteden, een goed idee!

Social media marketing

Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Van de 11 miljoen Belgen zijn er meer dan 9 miljoen actief op social media. Dwz dat meer dan 80% van onze bevolking bijna dagelijks door zijn of haar socials scrolt.

In vergelijking met 2021 betekent dit voor 2022 een stijging met 7,8%.

Voor ondernemers biedt dit interessante kansen waardoor je  als bedrijf relatief makkelijk je doelgroep via deze weg kan bereiken.

Website is nog steeds je allerbelangrijkste tool

Neemt niet weg natuurlijk dat je website nog steeds je allerbelangrijkste online zichtbaarheidstool is. Want je website is niet alleen je eigendom, het is vaak ook de plek waar je volgers via de socials op terecht komen. Hecht daarom veel belang aan deze digitale voorstelling van je bedrijf.

Hoe social media inzetten?

Doordat je op een consistente manier aanwezig bent op social media en je hiervoor een degelijke strategie gebruikt, kan je al snel heel wat mensen bereiken die je met je fysieke winkel/bedrijf niet kan bereiken. Door ermee tot interactie over te gaan en een betrokkenheid te creëren krijg je al makkelijk via de digitale weg een connectie en relatie (wat je onmogelijk kan vergaren door te flyeren, advertenties in magazines te plaatsen). Door social media in te zetten kan je ook sneller je producten voorstellen aan je klanten/volgers/leads zodat ze makkelijker de weg (terug)vinden naar jouw bedrijf/winkel.

Social media uitbesteden

Maar voor vele ondernemers die volop aan- en ín hun bedrijf/winkel werken is dit een struggle. Want wanneer hebben ze daar tijd voor en wanneer willen ze daar ook tijd voor maken? Zeg nu zelf, heb jij na een dag-week hard werken zin om je avond of zondag op te geven om buiten je administratie om je bezig te houden met social media strategie (jen je er constant in bij te scholen? Laat staan er nog een nieuwsbrief en blog op na te houden.

Het uitbesteden van je social media /content marketing kan een erg goed idee zijn. Je bespaart er niet alleen veel tijd & energie mee uit, je weet dat je kanalen bij experts in goede handen zijn.

Als social media expert/beheerder neemt mijn team graag de dagelijkse opvolging van de online zichtbaarheid van je bedrijf over. Check snel de website voor de social media paketten en formules

Onze laatste blogs

De perfecte mix: organisch en betaald beheer in social media marketing
Social Media voor KMO's: Het belang van effectieve online Aanwezigheid
AI en Social media beheer: Een Gids voor KMO's en Retailers
Voordelen van social media marketing uitbesteden
Social Media trends 2024: Wat jij moet weten! 🌐
Hoe je bedrijf online laten uitblinken? De kracht van social search