Je posts op voorhand inplannen .

Vakantie   !

Iedereen is er wel aan toe   .

Zeker na zo een k*t jaar Corona jaar als 2020/stukje van 2021.

Een jaar waar weinig mensen rust hebben gevonden, laat staan vakantie hebben genomen.

Voor mij is dit niet anders. De laatste keer dat ik langer dan 3 dagen met vakantie ging was januari 2020.

Een citytrip naar Caïro.

Wat een geluk dat we die reis nog heb kunnen meepikken vóór die bewuste 16de maart van 2020.

Een fantastische én avontuurlijke reis . Precies zoals we het graag hebben: ontdekken, uitproberen en vooral genieten van de cultuur, culinair en geschiedenis in al zijn pracht.

Maar genoeg over de pre-corona tijd, want helaas houdt deze laatste ons toch nog even tegen en worden we of getest, gevaccineerd   , gescreend, in het oog gehouden… en kunnen we nergens zonder mondmasker naartoe. Maar we tellen af, gelukkig maar.

Voor onze jaarlijkse ‘gezinsvakantie’ in La douce France moet ik nog even wachten, maar òh boy, wat kijk ik hiernaar uit. Een rust-vakantie met het gezin en genieten van de kleine dingen: lekker ontbijten, boeken lezen, beetje werken (social media never sleeps, remember ;  ), kleine dorpjes bezoeken, wandelingen maken met de hond, zwemmetje doen… leven zoals God in Frankrijk.

Wanneer ik deze blog schrijf zit ik in Ibiza op werkvakantie. Je hebt het misschien al gezien op mijn socials. Yep, op werkvakantie. Let wel, ik geniet zeker ook van wat Ibiza te bieden heeft   . Je zou stom zijn dit niet te combineren, toch ☺️.

Een klant vroeg me een tijdje geleden om zijn project in Ibiza te verslaan op socials én het vast te leggen op foto en video. Hier moest ik geen twee keer over nadenken, alhoewel ik uiteraard niet 1 klant maar 17 klanten heb waarvoor ik de social media kanalen Instagram, Facebook en LinkedIn beheer. Klanten die ik niet even op ‘hold’ kan zetten.

Maar je zou geen freedompreneur zijn als je dit niet kan oplossen: Wifi, een goed voorbereide contentplanner, computer, notitieboekjes en werklust lossen dit probleem wel op.

Ook al is hier zeker geen slechte wifi, ik plan alles graag op voorhand in. Wel even hectisch vóór vertrek, maar die zekerheid wil ik graag nemen.

Hoe doe ik dat?

Hootsuite, Buffer, Planoly, Later en Smarterqueue zijn planners die Instagram posts automatisch plaatsen en tenvolle te vertrouwen zijn.

Je kan ze gratis gebruiken, maar om ze optimaal te laten werken, betaal je hier best voor.

Wil je toch liever met een gratis planner starten dan raad ik je Creator Studio van Facebook aan. Deze planner staat voor Facebook al ingesteld en om Instagram eraan toe te voegen hoef je enkel login en paswoord te gebruiken.

Hier vind je ook de statistieken van zowel Facebook als Instagram terug. Handig toch!

Stories plan ik helaas nooit op voorhand in en zijn verhalen die je ‘in the moment’ plaatst tenzij het over een lancering van een product of dienst gaat. Dan kan je ze op voorhand aanmaken in vb Canva en zet je ze al klaar in je smartphone.

Heb je vragen over hoe je deze tools best gebruikt of eender welke andere vraag omtrent online zichtbaarheid (terwijl je met vakantie bent)?

Stuur me een DM of boek een ‘coaching call’ in. Gedurende anderhalf uur ben ik je sparring-partner en antwoord ik graag op al je vragen.

Verder wens ik je een hele fijne vakantie toe.

Onze laatste blogs

Slimme context marketing: Succesvolle tips voor KMO's en Retail
Social Media voor KMO's: Het belang van effectieve online Aanwezigheid
Voordelen van social media marketing uitbesteden
Social Media trends 2024: Wat jij moet weten! 🌐
Hoe je bedrijf online laten uitblinken? De kracht van social search
Zet Meta advertising slim in en druk niet zomaar op de promoot knop.