Vergroot je naamsbekendheid met social media

Je weet dat social media een belangrijk medium is om je naamsbekendheid en je bereik te vergroten.

En dat je het daarom maar beter kan inzetten als marketingtool voor jouw onderneming.

Zo denkt ook mijn klant Geertrui erover. Want zij organiseert met haar Start Up Veloglobe fietsreizen onder andere in Afrika.

Eind deze week vertrekt ze met 10 personen richting Rwanda waar ze gedurende 11 dagen fietsen van mooie plek tot nog mooiere plek.

De gehele organisatie neemt ze voor haar rekening:

  • Reis uitstippelen – slaapplekken zoeken – voor entertainment zorgen en vooral om er een onvergetelijke reis van te maken voor de deelnemers.

Uiteraard wil ze de reis verslaan en ervoor zorgen dat ze genoeg reisgenoten heeft voor de volgende reis die ze inplant einde dit jaar.

Nu zie ik je al denken: “Dat doe je toch via socials”?

En hierop moet ik natuurlijk bevestigend antwoorden. Want je gebruikt niet alleen de socials om je reisverslag met je volgers te delen maar om de naamsbekendheid van je onderneming te vergroten.

Daar kom ik in het verhaal. Geertrui vroeg me haar te helpen met het opzetten van haar kanalen Facebook en Instagram, een strategie te bedenken en het social media beheer voor mijn rekening te nemen.

Hierover moest ik niet lang nadenken want ik doe niets liever dan mee te stappen in een verhaal dat me helemaal ligt.

Wat gebeurt er nu na de reis?

Kan je dan je socials even op hold zetten en de draad terug oppikken een tweetal weken vóór de volgende reis?

Neen, absoluut niet. Het is nodig de socials in combinatie met een goeie e-mail marketing en blogs levend te houden. En ervoor te zorgen dat Veloglobe zo groeit dat ze tegen de volgende trip niet 10, maar misschien 2x 10 personen een onvergetelijke fietsreis kan bezorgen.

Daarom: houd vol.

Zorg voor een consistentie en onderhoud je online marketing. Blijf inspelen op het algoritme en zorg voor genoeg content (seo) in de cloud zodat je via de zoekmachines hoger in de ranking komt. En wanneer fietsliefhebbers op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, ze Veloglobe als eerste tegenkomen op Google.

Heb je hierover vragen en wil je net als Geertrui een social media beheerder/expert onder arm nemen? Stuur me een mailtje op els@demagnolia.be of boek een intake gesprek

Onze laatste blogs

De perfecte mix: organisch en betaald beheer in social media marketing
Social Media voor KMO's: Het belang van effectieve online Aanwezigheid
AI en Social media beheer: Een Gids voor KMO's en Retailers
Social Media trends 2024: Wat jij moet weten! 🌐
Bespaar tijd en verbeter resultaten door social media uit te besteden
Waarom social media uitbesteden een goed idee is.