Wat doe je om je facebook account extra te beveiligen?

deMagnolia is de geknipte partner voor jouw online marketing


Om je Facebook-account extra te beveiligen, kun je de volgende stappen overwegen:

1.Sterk wachtwoord: Gebruik een sterk, uniek wachtwoord voor je Facebook-account. Vermijd wachtwoorden die gemakkelijk te raden zijn, zoals namen, geboortedata of eenvoudige woorden. Gebruik in plaats daarvan een combinatie van letters, cijfers en symbolen.

2.Tweestapsverificatie inschakelen: Schakel tweestapsverificatie in voor je Facebook-account. Hiermee voeg je een extra beveiligingslaag toe. Telkens wanneer je inlogt vanaf een onbekend apparaat, ontvang je een verificatiecode via sms of een authenticator-app.

3.Meldingen bij inlogpogingen: Stel meldingen in om op de hoogte te worden gesteld wanneer er wordt ingelogd op je Facebook-account vanaf een onbekend apparaat. Hierdoor kun je verdachte activiteiten snel opmerken en actie ondernemen.

4.Vertrouwde contacten: Wijs vertrouwde contacten toe aan je Facebook-account. Deze contacten kunnen je helpen om weer toegang te krijgen tot je account als je ooit buitengesloten raakt. Ze kunnen je beveiligingscodes verstrekken die nodig zijn om in te loggen.

5.Controleer actieve sessies: Regelmatig je actieve sessies controleren is een goede gewoonte. Facebook biedt een functie waarmee je kunt zien op welke apparaten en locaties je account actief is. Als je verdachte activiteiten opmerkt, kun je de betreffende sessies afmelden.

6.Wees voorzichtig met apps en links: Wees selectief bij het klikken op links of het geven van toegang aan apps van derden die om toegang tot je Facebook-account vragen. Controleer de betrouwbaarheid en beoordelingen van de app voordat je toestemming geeft.

7.Privacyinstellingen: Controleer regelmatig je privacyinstellingen op Facebook en pas deze aan naar jouw voorkeuren. Beperk de zichtbaarheid van je berichten, foto’s en persoonlijke informatie tot de gewenste groep mensen.

8.Phishingaanvallen vermijden: Wees op je hoede voor phishingaanvallen, waarbij aanvallers proberen om je persoonlijke gegevens te stelen door zich voor te doen als betrouwbare entiteiten. Wees voorzichtig met het openen van verdachte e-mails, het klikken op verdachte links en het delen van gevoelige informatie.

Door deze maatregelen te volgen, kun je de beveiliging van je Facebook-account versterken en jezelf beschermen tegen ongeoorloofde toegang.

Voor de nodige hulp kan je altijd rekenen op een professional. Book hier je gratis intake gesprek in of je online coaching call van anderhalf uur.

Onze laatste blogs

Social Media voor KMO's: Het belang van effectieve online Aanwezigheid
AI en Social media beheer: Een Gids voor KMO's en Retailers
Voordelen van social media marketing uitbesteden
Social Media trends 2024: Wat jij moet weten! 🌐
Hoe je bedrijf online laten uitblinken? De kracht van social search
Hoe bepaal je de missie of doelstelling van je bedrijf?