Hoe je bedrijf online laten uitblinken? De kracht van social search

social media beheer en advertiising

Jouw bedrijf online laten uitblinken met social search.

Het laatste kwartaal van het jaar brengt niet alleen de gebruikelijke drukte met zich mee, maar ook enkele aanzienlijke veranderingen in het online landschap. Naast de bekende uitdagingen van het voorbereiden op Black Friday en de feestdagen, heeft Google enkele kernupdates uitgerold, waardoor de concurrentie op de online markt nog intenser wordt. Temidden van deze ontwikkelingen mogen we niet vergeten dat socialmediaplatformen een cruciale rol spelen in de zoektocht naar informatie en producten.

Social Media als Krachtige Zoekmachines

In een wereld waar tijd een schaarste is, besteden mensen aanzienlijke delen van hun dag op social media. Platforms zoals Facebook en Instagram trekken gemiddeld 114 minuten per dag, terwijl jongere generaties, onder de 40, zelfs tot 161 minuten per dag actief zijn op deze platforms. Maar het gaat verder dan de gebruikelijke spelers: YouTube wordt niet alleen gezien als een entertainmentplatform maar wordt volgens The New York Times vaak beschouwd als een betere zoekmachine dan Google zelf.

Voor Generation Z is er een duidelijke verschuiving naar platforms zoals TikTok. Opvallend genoeg gebruikt 74% van hen TikTok Search, waarbij 51% zelfs de voorkeur geeft aan TikTok boven Google. Deze trend wijst op een verlangen naar authenticiteit en snelle informatie, en socialmediaplatformen bieden precies dat.

social media beheer en advertiising

 

 

 

 

 

De Essentie van Social SEO / Social search 

Social SEO, ook wel bekend als social search, is een vorm van zoeken die nog niet altijd de aandacht krijgt die het verdient. Door je inhoud te optimaliseren voor de zoekwoorden en het zoekgedrag van je doelgroep op social media, kun je aanzienlijk meer verkeer genereren. Denk aan het aanpassen van zoekwoorden, alt-teksten, titels en profielen om de aandacht van je doelgroep vast te leggen.

Het verschil tussen traditioneel zoeken en social search is significant. Socialmediaplatforms willen gebruikers binnen hun eigen systeem houden, en door slimme optimalisatie van je content, kun je profiteren van de algoritmes. Optimalisatie is nu belangrijker dan ooit.

social search voor bedrijven

Neem Actie voor een Grotere Online Zichtbaarheid

Wil je de online zichtbaarheid van je bedrijf vergroten en profiteren van de kracht van social search?

Neem gerust contact met ons op voor een eventuele samenwerking.

Samen tillen we de online aanwezigheid van jouw bedrijf naar nieuwe hoogten. Jouw succes begint hier.

Onze laatste blogs

De kracht van inboundmarketing voor KMO en retail
De perfecte mix: organisch en betaald beheer in social media marketing
Slimme context marketing: Succesvolle tips voor KMO's en Retail
Social Media voor KMO's: Het belang van effectieve online Aanwezigheid
AI en Social media beheer: Een Gids voor KMO's en Retailers
Voordelen van social media marketing uitbesteden