7 tips om waardevolle content te maken

Je weet al langer dan vandaag dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. De hoeveelheid content die geplaatst wordt is de laatste jaren enorm. Je wordt overspoeld met blogs, nieuwsbrieven, social media posts, video’s en verhalen. Om daar bovenuit te steken kan je maar best waardevolle- en relevante content verspreiden  die specifiek voor jouw doelgroep is gemaakt.

Hier 6 tips om waardevolle content te maken:

  1. Voer onderzoek uit voordat je begint te schrijven: Zorg ervoor dat je voldoende achtergrondinformatie hebt voordat je begint met het schrijven van je content. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat je relevante en accuraat informatie opneemt in je artikel.
  2. Zorg voor een duidelijke structuur: Het is belangrijk om je content te organiseren in een logische volgorde: inleiding, middenstuk en afsluiting. Dit kan helpen om je ideeën gemakkelijker te begrijpen voor je lezer.
  3. Gebruik goede koppen en subkoppen: Een goede kop kan helpen om je lezer te lokken om je artikel te lezen. Probeer ook gebruik te maken van subkoppen om je artikel te organiseren en om de belangrijkste punten te benadrukken.
  4. Gebruik concrete voorbeelden: Door voorbeelden te geven, kan je je punt beter maken en je lezer helpen om het beter te begrijpen.
  5. Maak gebruik van visuals: Afbeeldingen, video’s en andere visuele elementen kunnen helpen om je boodschap duidelijker te maken en om je artikel aantrekkelijker te maken voor de lezer. Zorg ervoor dat je altijd de juiste rechten hebt om afbeeldingen en media te gebruiken die je op je website wilt plaatsen.
  6. Maak gebruik van actieve taal: Gebruik actieve taal in plaats van passieve taal om je artikel levendiger en interessanter te maken. Dit kan helpen om de aandacht van de lezer te behouden en om je boodschap duidelijker te maken.
  7. Schrijf in een natuurlijke toon: Probeer je te richten op je doelgroep en gebruik een natuurlijke toon die past bij hoe je zou praten als je het onderwerp met een vriend zou bespreken.

Ben jij op zoek naar een content creator die je helpt de online zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten? Boek je online zichtbaarheid coaching call in en we bekijken hoe ik je kan helpen.

Onze laatste blogs

Slimme context marketing: Succesvolle tips voor KMO's en Retail
Social Media voor KMO's: Het belang van effectieve online Aanwezigheid
Voordelen van social media marketing uitbesteden
Social Media trends 2024: Wat jij moet weten! 🌐
Hoe je bedrijf online laten uitblinken? De kracht van social search
Zet Meta advertising slim in en druk niet zomaar op de promoot knop.