Soms zie je Instagram accounts die veel volgers hebben, maar weinig likes in verhouding. Dit zijn vaak aangekochte en dus irrelavante volgers.

Hier 7 punten die je meer “relevante” volgers geven.

 

  • Mensen uit jouw doelgroep volgen

Doordat je mensen uit je doelgroep gaat volgen, creëer je een zekere interesse naar anderen toe en kan je deze interesse terugkoppelen naar jouw account. Volg wel niet iedereen tegelijk, maar doe dit stap voor stap, Instagram kan dit als spam beschouwen en je tijdelijk blokkeren.

  • Posts delen

Laat volgers of geïnteresseerden je foto’s delen. Dit kan je niet met een button zoals op Facebook. Hiervoor heb je een ‘regram- of repost app’ nodig die ervoor zorgt dat je posts ook op andere accounts geplaatst kunnen worden.

  •  Iemand Taggen

Iemand taggen in een post geeft aan dat je graag hebt dat deze persoon aandacht krijgt en weet dat je iets over hem of haar post. Als jij getagd wordt, kom je ook in de picture bij andere accounts en creëer je interesse.

  • Liken

Doordat mensen je fotos liken op Instagram geven ze aan dat ze geïnteresseerd zijn in je account en meer nog, dat ze je gevonden hebben. Bedoeling is uiteraard dat je steeds aantrekkelijke posts zet die gevonden willen- en kunnen worden. Op die manier krijg je meer likes en ook meer volgers.

  • De juiste hashtags

Zorg in de eerste plaats dat je de juiste hashtags gebruikt voor je account, m.a.w, gebruik # die relevant zijn voor jouw business want hierdoor word je meestal gevonden op Instagram.

  • Reacties

Reacties zijn van groot belang in elke social media account, dus ook bij Instagram. Iemand die reageert op je post geeft duidelijk aandacht en vindt het belangrijk genoeg om een reactie te geven. Ga zeker na welke reactie het is en of ze voordelig is voor je account. Indien ja, reageer altijd. Op deze manier creëer je een relatie tussen jou en je volgers.

  • Mooie fotos plaatsen

Allerbelangrijkste is natuurlijk dat je op je Instagram account mooie en aantrekkelijke foto’s plaatst. Foto’s die de aandacht trekken en ervoor zorgen dat je volgers krijgt puur uit interesse.

 

Dit zijn 7 tools die je kan gebruiken om je account te laten groeien, meer volgers krijgt en er uiteindelijk voor zorgt dat je meer klanten krijgt.

 

 

 

 

Super dat je me wil volgen op Social media