laat demagnolia je helpenTijdens de maanden juli en augustus gaan de meeste bedrijven met vakantie. Wat is zaliger dan je laptop dicht te klappen wanneer je het huis verlaat richting vliegveld of in de auto stapt op weg naar je vakantiebestemming. Je laat de internet marketing thuis en hoeft aan niets meer te denken. Maar hoe en wat met je dagelijkse social media marketing? Hier een paar tips om alles draaiende te houden tijdens je afwezigheid.

 

  • Plannen via online-planners

Plan op voorhand in. Maak een content-kalender en zet je post klaar van te voren.  Op Facebook kan je dag per dag inplannen. Dit doe je via “publiceren – inplannen”, net voor je de post wil publiceren. Je content wordt automatisch geplaatst. TOP tool.

Op Instagram werkt het iets anders. Via planners (lees mijn blog : “Tools om je social media in te plannen” ) kan je alles klaarzetten, maar via een ‘Alert’ dien je de content toch nog te plaatsen op het moment zelf.  Spijtig wel,  want zo ga je natuurlijk niet helemaal zorgeloos met vakantie.

  • Reken op een medewerker/collega

Laat een medewerker van je bedrijf de dagelijkse werking van je account verderzetten. Plan op voorhand een kort gesprek in met je collega om alles te bespreken en ervoor te zorgen dat je social media dagelijks op dezelfde manier beheerd wordt. Punt is wel dat je een medewerker of collega moet hebben ;-).

  • Maak gebruik van een gespecialiseerde social media manager

Geef voor een paar weken je social media account uit handen aan een specialist. Iemand die gewoon is voor anderen in te plannen, te beheren, te volgen, kortom, iemand die je social media account overneemt. Maak op voorhand een afspraak en bespreek haarfijn je kanalen. Deel een online drive (Google drive , Dropbox, OneDrive ) en houd enkel via Messenger of WhattsApp contact. De social media manager neemt met andere woorden je taak voor een bepaalde periode over zodat jij die zorgeloze vakantie kan beginnen. Misschien ben je het na deze vakantie goed gewoon en kan de specialist je account ook “buiten je vakantieperiode” beheren.

Heb je door deze tips een leuke vakantie gehad? Begin dan al terug te dromen van de volgende.

1 adres voor de geknipte vakantie social media manager :
els@demagnolia.be

 

 

Super dat je me wil volgen op Social media