blog social media manager
Social media marketing is ‘DE’ marketing van de toekomst. Het bijhouden ervan is wel een ander paar mouwen. Daarom is het interessant om eens na te denken het sociale media gegeven over te laten aan mensen die jouw kostbare tijd kunnen overnemen. (Wist je trouwens dat in Amerika een kwart van de bedrijven zijn sociale media uitbesteedt?)

Sociale media zijn zeer belangrijk om in te zetten als marketingtool voor je bedrijf. Je verbetert niet alleen je klantenbinding door sociaal actief te zijn, je kan gemakkelijker aan acties doen of conversaties aan gaan. Het is trouwens goedkoop.

Sociale media kost tijd.images Soms is die tijd er, maar bij veel bedrijven niet. Het is altijd aanwezig en stopt nooit. (De sociale media voor kleine bedrijven neemt al gauw 6-14 uur per week in beslag, voor grote bedrijven is dat al gauw 10-20 uur per week). Daarnaast is het niet zo planbaar als je zou willen. Het is trouwens ook niet iets waar je even mee bezig bent en dan een maandje kan wegleggen. Een pauzeknop is er helaas niet. Sociale media is ook niet iets dat je snel doet voor het rode licht, of in de lift op weg naar je kantoor of volgende klant. Neen, het is iets waar je mee bezig bent, aandacht aan besteedt en over nadenkt. (Heb je de juiste foto bij het juiste onderwerp, heb je de juiste content bij de juiste foto, zet je de post wel op de gepaste tijd, welke is je doelgroep en wanneer is deze actief op de sociale media?)

Dus, het hele traject uitbesteden? JAZEKER!social-media-hand

  • Wij hebben ervaring met het bedenken, schrijven en plaatsen van berichten op Facebook, Instagram, Pinterest …
  • Je hoeft ook geen mankracht in te zetten, of de paar minuten die je aan iets anders kan besteden te gebruiken om je te verdiepen in strategie en het gebruik ervan.
  • Wij verzorgen jouw sociale media op regelmatige basis. 2 à 3 keer per week, elke dag, op verschillende kanalen. Dit is één van de belangrijkste tools om je als bedrijf te laten gelden. Regelmatig aanwezig zijn, ageren, reageren, aandacht geven, antwoorden. Eigenlijk constant mee bezig zijn.

Het resultaat van het uitbesteden :

Dit is uiteraard je klantenbestand zien groeien. Dit heeft niets te maken met het genereren van meer likes want die kan je snel en voor een klein bedrag kopen. Het is de aandacht trekken van bestaande en potentiele klanten en regelmatig aanwezig  zijn daar waar je klanten uithangen. Genereer daarom iets minder, maar wel effectieve likes of volgers. Je kan ook op een eenvoudige manier zien of je berichten in de aandacht komen of bekeken worden. Je hoeft hiervoor zelf geen likes te krijgen. Onbewust aanwezig zijn en dat vooral op regelmatige basis is veel efficiënter dan de duizenden likes die je her en der kan kopen. Zorg er vooral voor dat je gezien wordt, keer op keer en dit zeer regelmatig.

Wil je graag starten met sociale media en twijfel je toch nog om het uit te besteden, hiermee kunnen wij je ook helpen :

  • Met het opzetten van een kanaal
  • Het plaatsen van content, waar wanneer, met welke regelmaat.
  • Een strategie uitbouwen

Indien je dit toch helemaal niet ziet zitten en hier absoluut geen tijd voor hebt, aarzel dan uiteraard niet om ons te contacteren voor een vrijblijvend gesprek en vraag naar onze sociale media pakketten!facebook post

Weet wel en hiervan ben ik zeer overtuigd: Sociale media in combinatie met een goeie website inzetten als marketingtool voor je bedrijf is de toekomst. Echt waar!

 

Super dat je me wil volgen op Social media