Tools om je social media in te plannen.

Het beste is om je posts te kunnen plannen. Niet alleen voor je comfort, maar ook het tijdstip waarop je volgers online zijn is belangrijk. Tenslotte heb je graag veel bereik en dit kan door de juiste content te plaatsen op de juiste tijd. Om het allemaal te kunnen inplannen, hebben wij een aantal tools voor je op een rij gezet.

Facebook

Facebook posts kan je op je pagina zelf inplannen. Bij het plaatsen van de content kan je bij het publiceren kiezen om het ‘nu’ te doen of ‘later’. Je kan zelfs posts in het verleden plannen, of als concept. Dit is vooral bedoeld om je content te plaatsen, maar nog niet te publiceren. Waarom zou je dat doen? Wel, het kan zijn dat je nog niet zeker bent van je post of dat je later nog iets wil toevoegen en dan heb je nog alle tijd.

Buffer – Plann – Later

Dit zijn online planners.  Buffer kan op desk-/laptop en via een app op je tablet of smartphone. Plann en Later gebruik je enkel via een app. Je kan ze gebruiken om je berichten tegelijk te plannen op verschillende social media kanalen en op het tijdstip dat voor jou en je volgers het beste is. Het is eenvoudig in gebruik en gratis voor 1 account.

buffer 2

Hootsuite

Hootsuite is populair bij social media professionals, maar kan evengoed gebruikt worden voor 1 account en dit is zoals bij Buffer gratis. Mzt Hootsuite beheer je meerdere social netwerken, je kan er je social media verkeer mee analyseren, maar ook merkvermeldingen traceren. Kortom, dit is meer dan een planner.

hootsuite 3

Excel planners

Indien het ‘computer’ plannen toch niet je ding is, kan je via google een social media planner in excel downloaden.

Dit is maar een peulschil van wat er op de markt van de online marketing te bieden is. Uiteraard kan je zelf op zoek gaan, of je social media marketing overlaten aan een social media expert. Zo heb je er geen omziens meer naar en heb je meer tijd voor andere belangrijke dingen.

 

Wil je Social Media Workshop boeken of je Social Media professioneel uitbesteden?

Neem gerust contact met ons op

els@demagnolia.be

 

Super dat je me wil volgen op Social media