blog workshop en consultancy

Zoals eerder in mijn blogs geschreven, is het nodig als bedrijf op de kar te springen van de sociale media . Een goeie sociale media marketing strategie is noodzakelijk voor de toekomst. De vraag : welk kanaal is er nodig om die toekomst tegemoet te gaan.

 

* Eerst en vooral zoek je uit welke social media sites je gaat gebruiken. Er zijn er vele en vaak zie je door het bos de bomen niet meer.

*Als bedrijf ben je het interessantst een bedrijfspagina op te bouwen :

 – De pagina-informatie dient zo volledig mogelijk ingevuld, ook een beschrijving van je activiteiten of producten en diensten.

– Verenig je sociale mediakanalen : koppel Facebook aan Instagram en omgekeerd.

– Promoot je website en koppel deze ook aan je sociale media.

– Blog zoveel je kan en verspreid je blogs via je social media platforms.

* Hoe en welke content zal ik plaatsen. Uiteraard moet die passen bij je bedrijf en het tijdstip of de mood waarin je bedrijf zicht bevindt. Breng vooral een ‘verhaal’ en zorg dat je content ‘human to human’ is.

* Bij sociale media draait tegenwoordig alles om leuke fotos en bewegende beelden. Neem daarom steeds je smartphone mee op pad en bij elk beeld dat jij ‘top’ vindt neem je een foto of maak je een video. Je weet nooit wanneer je deze nodig hebt.

* Zoek uit wanneer jouw volgers online zijn. Is dit eerder ’s ochtends en zijn het vroege vogels of liggen ze ’s avonds graag lekker languit in de zetel en bekijken dan uitgebreid de sociale media.

* Wat zal je posten en hoeveel keer per maand/week/dag.

* Doe het consequent en consistent.

* Welke Hashtags gebruik je het best, hoeveel en waar zet je ze. Bij Instagram, Twitter en ook Facebook is dit aan te raden. Gebruik geen Hashtags bij Pinterest bvb.

* Houd contact met je volgers en diegene die jij volgt.

* Gebruik de juiste tools  :

– apps om je fotos te pimpen

– apps om je posts te analyseren

– apps om te plannen

– apps om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in socia media land.

– ..

Kortom, het is een hele boterham om jouw bedrijf op de rails te zetten en uiteraard te houden.

Hiervoor geeft deMagnolia tips in een consult of workshop.

Wil jij mee op de kar springen en heb je wat uitleg nodig, contacteer ons dan op els@demagnolia.be of reageer op deze blog voor een workshop of consult. Wij helpen je graag verder.

Super dat je me wil volgen op Social media