blog social media en kleine bedrijvenSociale media heeft heel wat kleine bedrijven op de kaart gezet. Met een klein budget en een beetje effort kom je al een heel eind.

Er zijn zoveel sociale media kanalen dat er voor elk bedrijf wellicht een juiste kanaal te vinden is.

Door de meest bekende tools als Facebook en Twitter te gebruiken heb je algauw best wat sterke promotiekanalen. Uiteraard heeft elk kanaal zijn specialiteit en is het de kunst de juiste  te vinden voor “jouw” bedrijf. Ben je vb eigenaar van een kledingzaak of ben je een make-up artist of architect, gebruik dan Pinterest en Instagram om mooie fotos met de gepaste omschrijving te posten. Hierbij kan je foto voor instagramde nieuwe collectie, een nieuwe kleurengamma of een juist opgeleverd huis promoten. Heb je een korte boodschap voor je klanten, of wil je iedereen op de hoogte stellen van je nieuwe collectie/item binnen je bedrijf, gebruik dan Twitter. Via Facebook kan je dan weer een promotie plaatsen of klanten warm maken met een actie. Ben je op zoek naar een nieuwe kracht, of wil je een artikel delen waar jij achter staat, dan ben je aan het juiste adres bij Linkedin.

Verder zijn er nog een hele hoop kanalen die je zeker in het oog moet houden. Voor je het weet staan deze op de voorgrond en ben jij diegene die er het eerste bij is 😉

Wat nog het beste is aan het gebruik van social media kanalen voor (kleine) bedrijven is de kostprijs. Deze is zeer laag. Buiten een social media kanaal opstarten en het onderhouden ervan, is er niet veel geld meegemoeid. Je kan dit uiteraard zelf voor je rekening nemen, maar zeg nu zelf, heb jij daar wel tijd voor en zin in. Tenslotte is het de bedoeling je waar te verkopen en niet dagelijks op zoek te gaan naar de juiste content voor je verschillende kanalen. Dit kan je beter overlaten aan experts. Zij weten als geen ander hoe om te gaan met deze verschillende sites om er het beste rendement uit te halen.

FacebookHierbij is deMagnolia een perfecte partner in crime en werken zij samen met de (kleine) bedrijven aan een hoger rendement en meer verkoop.

Super dat je me wil volgen op Social media